JADŁOSPIS DLA
PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”
31.03-04.04.2025
Dzień | Menu |
Poniedziałek 31.03.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, ser żółty, rzodkiewka, mięta, gruszka, OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana Udko pieczone, ziemniaki, mini marchewka na maśle, kompot PODWIECZOREK: Biszkopty |
Wtorek 01.04.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb IG, masło, wędlina, sałata lodowa, inka, kisiel z jabłkiem OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami i ananasem, ryż, cytrynada PODWIECZOREK: Kiwi |
Środa 02.04.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb razowy, masło, parówki cielaszki, ogórek, keczup, herbata owocowa, budyń OBIAD: Zupa kartoflanka Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, brokuł, melisa PODWIECZOREK: Banan |
Czwartek 03.04.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy, masło, wędlina, pomidor, herbata owocowa, pomarańcza OBIAD: Zupa soczewicy czerwonej Gulasz z indyka, kasza bulgur, surówka z kapusty, pory, ogórka, koperku na śmietanie z majonezem, kompot PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane |
Piątek 04.04.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb żytni, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewka na śmietanie, herbata z cytryną, melon OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana Burger rybny, frytki, surówka z pomidorów, cebulki i szczypiorku na oleju, kompot PODWIECZOREK: Jabłko |
ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta
JADŁOSPIS DLA KLAS I-VIII
31.03.-04.04.2025
Dzień | Menu |
Poniedziałek 31.03.2025 |
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana Udko pieczone, ziemniaki, mini marchewka na maśle, kompot Kiwi |
Wtorek 01.04.2025 |
OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami i ananasem, ryż, cytrynada |
Środa 02.04.2025 |
OBIAD: Zupa kartoflanka Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, brokuł, woda Baton zbożowy |
Czwartek 03.04.2025 |
OBIAD: Zupa soczewicy czerwonej Gulasz z indyka, kasza bulgur, surówka z kapusty, pory, ogórka, koperku na śmietanie z majonezem, kompot Chrupki kukurydziane |
Piątek 04.04.2025 |
OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana Burger rybny, frytki, surówka z pomidorów, cebulki i szczypiorku na oleju, woda Jabłko |
71-246 Szczecin
Tadeusza Zawadzkiego 75