Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

20.01-24.01.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

20.01.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb razowy, masło, wędlina, pomidor, herbata owocowa, kaki

OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana

Schab w ciemnym sosie, kopytka, sałat lodowa, rukola, ogórek, słonecznik prażony, koperek na oleju, kompot

PODWIECZOREK: Jabłko

Wtorek

21.01.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, parówki, rzodkiewka, keczup, mięta, pudding i nasionami chia i musem truskawkowym

OBIAD: Zupa fasolowa

Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym, cytrynada

PODWIECZOREK: Banan

Środa

22.01.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, ser żółty, papryka, inka, pomarańcza

OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem

Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, pory, jabłka na oleju, kompot

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z dżemem

Czwartek

23.01.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb IG, masło, wędlina, sałata lodowa, melisa, biszkopty

OBIAD: Zupa barszcz biały zabielany z kiełbasą

Panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem na maśle, kompot

PODWIECZOREK: Mandarynka

Piątek

24.01.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb dyniowy, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką na śmietanie, kakao, melon

OBIAD:Zupa krupnik

Miruna w jarzynach,ryż, kompot

PODWIECZOREK: Koktajl jagodowy

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

20.01.-24.01.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

20.01.2025

OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana

Schab w ciemnym sosie, kopytka, sałat lodowa, rukola, ogórek, słonecznik prażony, koperek na oleju, kompot

Jogurt

Wtorek

21.01.2025

Zupa fasolowa

Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym, cytrynada

Banan

Środa

22.01.2025

OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem

Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, pory, jabłka na oleju, kompot

Wafle ryżowe

Czwartek

23.01.2025

OBIAD: Zupa barszcz biały zabielany z kiełbasą

Panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem na maśle, kompot

Mandarynka

Piątek

24.01.2025

  OBIAD:Zupa krupnik

Miruna w jarzynach,ryż, kompot

Mleko smakowe

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2025-01-17 12:55:39
Ilość wyświetleń: 51466

Konkursy

Kangur matematyczny
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej