JADŁOSPIS DLA
PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”
17.11-21.11.2025
PONIEDZIAŁEK0 17.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, twarożek z rzodkiewką, melisa, chrupki kukurydziane;
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i koperkiem;
Kotlet siekany z kurczaka z mozzarellą, ryż, surówka z sałaty lodowej, masłowej, pomidowa i ogórka na śmietanie, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
WTOREK 18.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, chleb żytni, masło, wędlina, pomidor, herbata owocowa, galaretka;
Obiad: Zupa gulaszowa
Pierogi z serem i pieczarkami, kompot agrestowy;
PODWIECZOREK: Mus owocowy
ŚRODA 19.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, ser żółty, papryka, herbata miętowa, biszkopt;
OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i papryki, kompot;
PODWIECZOREK: Banan
CZWARTEK 20.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, chałka, masło, miód, melisa, marchewka do chrupania;
OBIAD: Rosół z makaronem
Zrazy wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z buraczków, sok jabłkowy Kubuś;
PODWIECZOREK: Jabłko
PIĄTEK 21.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Chleb z kaszą gryczaną, wędlina, masło, ogórek, kakao, wafelek ryżowy z dżemem;
OBIAD: Zupa brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami;
Miruna z pieca, frytki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, kompot;
PODWIECZOREK: Gruszka
ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta
JADŁOSPIS DLA KLAS I-VIII
17.11.-20.11.2025
| Dzień | Menu |
|
Poniedziałek 17.11.2025 |
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem, zbielana; Kotlet siekany z kurczaka z mozzarellą, ryż, surówka z sałaty lodowej, masłowej, pomidora, ogórka na śmietanie, kompot; Jabłko
|
|
Wtorek 18.11.2025 |
Obiad: Zupa gulaszowa; Pierogi z serem i pieczarkami, kompot agrestowy; Ciasteczko owsiane
|
|
Środa 19.11.2025 |
OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami; Gołąbki bez zawijania w sosie pomidowowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i papryki, kompot; Banan |
|
Czwartek 20.11.2025 |
OBIAD: Rosół z makaronem; Zrazy wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z buraczków, woda; Jabłko |
|
Piątek 21.11.2025 |
OBIAD: Zupa brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami; Miruna z pieca, frytki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, cebuli, natki pietruszki, kompot; Gruszka |

71-246 Szczecin
Tadeusza Zawadzkiego 75






