JADŁOSPIS DLA
PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”
16.12-20.12.2024
Dzień | Menu |
Poniedziałek 16.12.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, chleb wiejski, masło,krakowska, sałata masłowa, herbata owocowa, kaki OBIAD: Zupa kapuśniak Panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki, mizeria ze szczypiorkiem i koperkiem na śmietanie, kompot PODWIECZOREK: Mandarynka |
Wtorek 17.12.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, almette śmietankowe, rzodkiewka, kakao, banan OBIAD: Zupa z fasolka szparagową zabielana Pierś z indyka w sosie własnym, kasza gryczana, kalafior na parze, kompot PODWIECZOREK: Jabłko |
Środa 18.12.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, chleb graham, masło, wędlina, ogórek, herbata z cytryną, gruszka OBIAD: Zupa rosół z lanymi kluskami Pieczeń rzymska w sosie pomidorowo-śmietanowym, ryż, surówka z czerwonej kapusty, jabłka, papryki, koperku na jogurcie z majonezem, kompot PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane |
Czwartek 19.12.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb IG, masło, wędlina, papryka, melisa, kisiel z jabłkiem OBIAD: Zupa barszcz czerwony Pierogi z kapustą i pieczarkami okraszone cebulką, kompot PODWIECZOREK: Koktajl malinowy |
Piątek 20.12.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb dyniowy, masło, pasta jajeczna z tuńczykiem, cebulką czerwoną, szczypiorkiem, ogórek kiszony, inka OBIAD: Zupa krupnik Naleśniki z serem na słodko z polewą jogurtowo-śmietanową z jagodami, cytrynada PODWIECZOREK: Pomarańcza |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta
JADŁOSPIS DLA KLAS I-VIII
16.12.-20.12.2024
Dzień | Menu |
Poniedziałek 16.12.2024 |
Zupa kapuśniak Panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki, mizeria ze szczypiorkiem i koperkiem na śmietanie, kompot Mandarynka |
Wtorek 17.12.2024 |
Zupa z fasolka szparagową zabielana Pierś z indyka w sosie własnym, kasza gryczana, kalafior na parze, kompot Jabłko |
Środa 18.12.2024 |
Zupa rosół z lanymi kluskami Pieczeń rzymska w sosie pomidorowo-śmietanowym, ryż, surówka z czerwonej kapusty, jabłka, papryki, koperku na jogurcie z majonezem, kompot Baton zbożowy |
Czwartek 19.12.2024 |
Zupa barszcz czerwony Pierogi z kapustą i pieczarkami okraszone cebulką, kompot Jogurt |
Piątek 20.12.2024 |
Zupa krupnik – dla osób chętnych chodzących na obiad |
71-246 Szczecin
Tadeusza Zawadzkiego 75