Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

24.02-28.02.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

24.02.2025

 

I i II ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, wędlina, sałata lodowa, melisa, budyń

OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana

Pyzy z mięsem okraszone cebulką, kapusta zasmażana, cytrynada

PODWIECZOREK: Mandarynka

Wtorek

25.02.2025

 I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, wędlina, papryka, herbata owocowa, jabłko

OBIAD: Zupa rosół z makaronem

Kotlet siekamy drobiowy z mozzrellą, ziemniaki, surówka z kapusty, marchewki, pory na jogurcie z majonezem, mięta

PODWIECZOREK: Melon

Środa

26.02.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe na mleku, chleb graham, masło, wędlina, pomidor, herbata z cytryną, galaretka

OBIAD: Zupa fasolowa

Sznycel z indyka w sosie śmietanowym, ryż, surówka z buraczków, , kompot

PODWIECZOREK: Pomarańcza

Czwartek

27.02.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb IG, masło, pasztet – wyrób własny, papryka, inka, pączek

OBIAD: Zupa krupnik na pęczaku

Udko pieczone, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, cebulki, szczypiorku na jogurcie ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: Jabłko

Piątek

28.02.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb dyniowy, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką na śmietanie, herbata owocowa, kiwi

OBIAD:Zupa kalafiorowa zabielana

Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

24.02.-28.02.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

24.02.2025

OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana

Pyzy z mięsem okraszone cebulką, kapusta zasmażana, woda

Mandarynka

Wtorek

25.02.2025

OBIAD:Zupa rosół z makaronem

Kotlet siekamy drobiowy z mozzrellą, ziemniaki, surówka z kapusty, marchewki, pory na jogurcie z majonezem, soczek

Actimel

Środa

26.02.2025

OBIAD: Zupa fasolowa

Sznycel z indyka w sosie śmietanowym, ryż, surówka z buraczków, , kompot

Pomarańcza

Czwartek

27.02.2025

 OBIAD: Zupa krupnik na pęczaku

Udko pieczone, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, cebulki, szczypiorku na jogurcie ze śmietaną, kompot

Pączek

Piątek

28.02.2025

  OBIAD:Zupa kalafiorowa zabielana

Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot

Baton zbożowy

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2025-02-21 15:02:41
Ilość wyświetleń: 52406

Konkursy

Kangur matematyczny
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej