JADŁOSPIS DLA
PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”
15.04-19.04.2024
Dzień | Menu |
Poniedziałek 15.04.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, krakowska, papryka, kakao, gruszka OBIAD: Zupa krupnik Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, kopru na śmietanie, kompot porzeczkowy PODWIECZOREK: Jogurt |
Wtorek 16.04.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, wędlina, pomidor, mięta, marchewka do chrupania OBIAD: Zupa gulaszowa Pierogi z serem polane sosem jogurtowo-śmietanowym, kompot wieloowocowy PODWIECZOREK: Banan |
Środa 17.04.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Manna na mleku, chleb razowy, masło, wędlina, sałata lodowa, herbata z cytryną, pomarańcza OBIAD: Zupa kapuśniak Pierś z kurczaka z pieca, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, rzodkiewki, marchewki, orzechów włoskich na jogurcie, kompot agrestowy PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z dżemem |
Czwartek 18.04.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb wiejski, masło, ser żółty, papryka, melisa, galaretka OBIAD: Zupa brokułowa zabielana Udko pieczone, ryż w curry, surówka z sałaty lodowej, pomidorów na oleju, woda, mineralna PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane |
Piątek 19.04.2024 |
I i II ŚNIADANIE: Bagietka, almette, rzodkiewka, inka, kisiel z jabłkiem OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot truskawkowy PODWIECZOREK: Biszkopty |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta
JADŁOSPIS DLA KLAS I-VIII
15.04.-19.04.2024
Dzień | Menu |
Poniedziałek 15.04.2024 |
OBIAD: Zupa krupnik Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, kopru na śmietanie, kompot porzeczkowy Jogurt |
Wtorek 16.04.2024 |
OBIAD: Zupa gulaszowa Pierogi z serem polane sosem jogutrow-śmietanowym, kompot wieloowocowy Banan |
Środa 17.04.2024 |
OBIAD: Zupa kapuśniak Pierś z kurczaka z pieca, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, rzodkiewki, marchewki, orzechów włoskich na jogurcie, kompot agrestowy Pomarańcza |
Czwartek 18.04.2024 |
OBIAD: upa brokułowa zabielana Udko pieczone, ryż w curry, surówka z sałaty lodowej, pomidorów na oleju, woda, mineralna Jabłko |
Piątek 19.04.2024 |
OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot truskawkowy Mleko smakowe |
71-246 Szczecin
Tadeusza Zawadzkiego 75