Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

20.05-24.05.2024

Dzień Menu

Poniedziałek

20.05.2024

I i II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, chleb dyniowy, masło, wędlina, rzodkiewka, melisa, pomarańcza

OBIAD: Zupa pieczarkowa zabielana

Młoda kapusta z marchewką, koperkiem i kiełbasą, kopytka, kompot porzeczkowy

PODWIECZOREK: Biszkopty

Wtorek

21.05.2024

 

I i II ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, wędlina, ogórek, herbata owocowa, jogurt z granoladą i ananasem

OBIAD: Zupa neapolitańska zabielana z makaronem

Bitki z indyka w sosie paprykowym, ryż, sok tłoczony na zimno

PODWIECZOREK: Arbuz

Środa

22.05.2024

 I i II ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, pasztet pieczony, pomidorki koktajlowe, mięta, nektarynka

OBIAD: Zupa ze szparagami zabielana

Karminadle, ziemniaki, surówka z sałaty rzymskiej, sałaty lodowej, ogórka, szczypiorku na śmietanie, kompot agrestowy

PODWIECZOREK: Chałka z powidłami

Czwartek

23.05.2024

I i II ŚNIADANIE: Manna na mleku, chleb wiejski, masło, rolada ustrzycka, herbata z cytryną, jabłko

OBIAD: Zupa gulaszowa

Naleśniki z serem na słodko, sos śmietanowo-jogurtowy z borówkami, kompot truskawkowy

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane

Piątek

24.05.2024

I i II ŚNIADANIE: Bagietka, masło, jajo na twardo, majonez, rzodkiewka, kakao, melon

OBIAD: Zupa krupnik

Miruna w jarzynach, ziemniaki, cytrynada z miętą

PODWIECZOREK: Mleko smakowe

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

20.05.-24.05.2024

Dzień Menu

Poniedziałek

20.05.2024

Zupa pieczarkowa zabielana

Młoda kapusta z marchewką, koperkiem i kiełbasą, kopytka, kompot porzeczkowy

Baton

Wtorek

21.05.2024

Zupa neapolitańska zabielana z makaronem

Bitki z indyka w sosie paprykowym, ryż, sok tłoczony na zimno

Arbuz

Środa

22.05.2024

Zupa ze szparagami zabielana

Karminadle, ziemniaki, surówka z sałaty rzymskiej, sałaty lodowej, ogórka, szczypiorku na śmietanie, kompot agrestowy

Nektarynka

Czwartek

23.05.2024

Zupa gulaszowa

Naleśniki z serem na słodko, sos śmietanowo-jogurtowy z borówkami, kompot truskawkowy

Jabłko

Piątek

24.05.2024

Zupa krupnik

Miruna w jarzynach, ziemniaki, cytrynada z miętą

Mleko smakowe

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2024-05-19 19:53:08
Ilość wyświetleń: 43408

Konkursy

Orzeł Ortograficzny, SZKOLNY KONKURS RECYTATORSKI „ Spotkanie z poezją”
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej