Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

15.09-19.09.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

15.09.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, chleb IG, masło, wędlina, pomidor, melisa gruszka

OBIAD: Zupa ogórkowa z orzo

Pulpeciki drobiowe w sosie pieczarkowym, makaron, bukiet warzyw na parze, kompot

PODWIECZOREK: Koktajl bananowy

Wtorek

16.09.2025

 

I i II ŚNIADANIE: Tosty na bagietce z żółtym serem, keczup, inka, pomarańcza

OBIAD: Zupa brokułowa zabielana

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, mini marchewki na maśle, kompot

PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane – wyrób własny

Środa

17.09.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, chleb wiejski, masło, wędlina, rzodkiewka, herbata owocowa, melon

OBIAD: Zupa rosół z makaronem

Kotlet siekany z mozzarellą, ryż, surówka z sałaty lodowej, sałaty masłowej, ogórka na śmietanie, cytrynada

PODWIECZOREK: Biszkopty

Czwartek

18.09.2025

 

I i II ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, pasztet wyrób własny, ogórek, bawarka, jabłko

OBIAD: Zupa zalewajka z kiełbasą

Naleśniki z serem na słodko polane sosem jogurtowo-śmietanowym z malinami, kompot

PODWIECZOREK: Banan

Piątek

19.09.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb żytni, pasta na serku śmietankowym z suszonymi pomidorami, czosnkiem, bazylią, papryka, mięta, pudding chia z musem truskawkowym

OBIAD: Zupa krupnik

Miruna pieczona w cytrynie i ziołach, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy na jogurcie z majonezem, kompot

PODWIECZOREK: Jabłko

ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

15.09.-19.09.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

15.09.2025

OBIAD: upa ogórkowa z orzo

Pulpeciki drobiowe w sosie pieczarkowym, makaron, bukiet warzyw na parze, kompot

Jogurt pitny

Wtorek

16.09.2025

 OBIAD: Zupa brokułowa zabielana

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, mini marchewki na maśle, sok tłoczony na zimno

Baton

Środa

17.09.2025

OBIAD: Zupa rosół z makaronem

Kotlet siekany z mozzarellą, ryż, surówka z sałaty lodowej, sałaty masłowej, ogórka na śmietanie, cytrynada

Orzechy nerkowca

Czwartek

18.09.2025

OBIAD: Zupa zalewajka z kiełbasą

Naleśniki z serem na słodko polane sosem jogurtowo-śmietanowym z malinami, kompot

Banan

Piątek

19.09.2025

 OBIAD: Zupa krupnik

Miruna pieczona w cytrynie i ziołach, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki,

Jabłko

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2025-09-12 14:36:51
Ilość wyświetleń: 58731

Konkursy

Kangur matematyczny
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej