JADŁOSPIS DLA
PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”
03.11-07.11.2025
PONIEDZIAŁEK0 3.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, chleb wiejski, masło, wędlina, rzodkiewka, malisa, jabłko;
OBIAD: Zupa krupnik zabielana z ziemniakami,
Risotto z kurczakiem i warzywami (cukinia, marchewka, cebula), kompot.
PODWIECZOREK: Koktail owocowy z miodem
WTOREK 04.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Chleb IG, masło, twarożek, ogórek, inka, chrupki kukurydziane;
OBIAD: Zupa pieczarkowa na maśle, zabielana z ziemniakami
Makaron spagetti z mięsem w sosie pomidorowym, kompot.
PODWIECZOREK: gruszka
ŚRODA 05.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, chałka, masło, miód, herbata owocowa, galaretka
OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem, zabielana
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka colesław, kompot
PODWIECZOREK: Mus owowcoy
CZWARTEK 06.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, ser żóty, paparyka, herbata z cytryną, koktail owocowy
OBIAD: Zupa kapuśniak z ziemniakami
Wieprzowina w sosie własnym, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot
PODWIECZOREK: śliwka
PIĄTEK 07.11.2025
I i II ŚNIADANIE: Bagietka, masło, sałatka z sera żółtego, szynki, ananasa, papryki z majonezem, melisa, mus warzywny;
OBIAD: Zupam grochówka na boczku;
Miruna w jarzynach, ryż, kompot
PODWIECZOREK: Banan
ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta
JADŁOSPIS DLA KLAS I-VIII
03.11.-07.11.2025
| Dzień | Menu |
|
Poniedziałek 03.11.2025 |
OBIAD: Zupa krupnik zabielany z ziemniakami Risotto z kurczakiem i warzywami (cukinia, marchewka, cebula), kompot; Jabłko |
|
Wtorek 04.11.2025 |
Obiad: Zupa pieczarkowa na maśle, zabielana, Makaron spagetti z mięsem w sosie pomidorowym, kompot, Gruszka |
|
Środa 05.11.2025 |
OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem, Kotlet mielony, ziemniaki, surówka colesław, kompot; Baton owsiany |
|
Czwartek 06.11.2025 |
OBIAD: Zupa kapuśniak z ziemniakami; Wieprzowina z sosie własnym, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot Śliwka |
|
Piątek 07.11.2025 |
OBIAD: Zupa gorochówka na boczku; Miruna w jarzynach, ryż, kompot; Banana |

71-246 Szczecin
Tadeusza Zawadzkiego 75






