Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

19.05-23.05.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

19.05.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, chleb orkiszowy, masło, szynka konserwowa, papryka, herbata owocowa, jabłko

OBIAD: Zupa brokułowa zabielana

Kiełbasa grillowana z cebulką, ziemniaki, ogórek małosolny, kompot

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane

Wtorek

20.05.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb IG, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewka na śmietanie, mięta, sałatka owocowa ( banan, kiwi, ananas, borówka)

OBIAD: Zupa selerowa z kaszą manną

Kotlet mielony wieprzowy, ryż, surówka z kapusty, pory, kukurydzy na jogurcie z majonezem, cytrynada

PODWIECZOREK: Gruszka

Środa

21.05.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb z kaszą gryczaną, masło, szynka konserwowa, sałata masłowa, pomidor, herbata z cytryną, galaretka

OBIAD: Zupa porowa z pulpetami zabielana

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą okraszone cebulką i natka pietruszki, kompot

PODWIECZOREK: Arbuz

Czwartek

22.05.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe na mleku, chleb razowy, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka, inka, kiwi

OBIAD: Zupa botwinka zabielana z jajkiem

Kaszotto na pęczaku z indykiem, cukinią, cebulką, fasolka szparagową, bobem, cytrynada

PODWIECZOREK: Jabłko

Piątek

23.05.2025

I i II ŚNIADANIE: Tosty z serem, keczup, ogórek małosolny, kakao, melon

OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem

Panierowany filet rybny z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: Pomarańcza

ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

19.05.-23.05.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

19.05.2025

OBIAD: Zupa brokułowa zabielana

Kiełbasa grillowana z cebulką, ziemniaki, ogórek małosolny, kompot

Actimel

Wtorek

20.05.2025

OBIAD:Zupa selerowa z kaszą manną

Kotlet mielony wieprzowy, ryż, surówka z kapusty, pory, kukurydzy na jogurcie z majonezem, cytrynada

Gruszka

Środa

21.05.2025

OBIAD: Zupa porowa z pulpetami zabielana

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą okraszone cebulką i natka pietruszki, kompot

Arbuz

Czwartek

22.05.2025

OBIAD: Zupa botwinka zabielana z jajkiem

Kaszotto na pęczaku z indykiem, cukinią, cebulką, fasolka szparagową, bobem, cytrynada

Jabłko

Piątek

23.05.2025

OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem

Panierowany filet rybny z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Pomarańcza

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2025-05-16 11:44:03
Ilość wyświetleń: 55722

Konkursy

Kangur matematyczny
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej