Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

31.03-04.04.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

31.03.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, ser żółty, rzodkiewka, mięta, gruszka,

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana

Udko pieczone, ziemniaki, mini marchewka na maśle, kompot

PODWIECZOREK: Biszkopty

Wtorek

01.04.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb IG, masło, wędlina, sałata lodowa, inka, kisiel z jabłkiem

OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami i ananasem, ryż, cytrynada

PODWIECZOREK: Kiwi

Środa

02.04.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb razowy, masło, parówki cielaszki, ogórek, keczup, herbata owocowa, budyń

OBIAD: Zupa kartoflanka

Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, brokuł, melisa

PODWIECZOREK: Banan

Czwartek

03.04.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy, masło, wędlina, pomidor, herbata owocowa, pomarańcza

OBIAD: Zupa soczewicy czerwonej

Gulasz z indyka, kasza bulgur, surówka z kapusty, pory, ogórka, koperku na śmietanie z majonezem, kompot

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane

Piątek

04.04.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb żytni, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewka na śmietanie, herbata z cytryną, melon

OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana

Burger rybny, frytki, surówka z pomidorów, cebulki i szczypiorku na oleju, kompot

PODWIECZOREK: Jabłko

ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

31.03.-04.04.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

31.03.2025

 

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana

Udko pieczone, ziemniaki, mini marchewka na maśle, kompot

Kiwi

Wtorek

01.04.2025

OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami i ananasem, ryż, cytrynada

Mus owocowy

Środa

02.04.2025

OBIAD: Zupa kartoflanka

Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, brokuł, woda

Baton zbożowy

Czwartek

03.04.2025

 OBIAD: Zupa soczewicy czerwonej

Gulasz z indyka, kasza bulgur, surówka z kapusty, pory, ogórka, koperku na śmietanie z majonezem, kompot

Chrupki kukurydziane

Piątek

04.04.2025

OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana

Burger rybny, frytki, surówka z pomidorów, cebulki i szczypiorku na oleju, woda

Jabłko

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2025-03-30 20:14:52
Ilość wyświetleń: 53985

Konkursy

Kangur matematyczny
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej