Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

17.11-21.11.2025

 

PONIEDZIAŁEK0 17.11.2025

 

I i II ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, twarożek z rzodkiewką, melisa, chrupki kukurydziane;

OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i  koperkiem;

Kotlet siekany z kurczaka z mozzarellą, ryż, surówka z sałaty lodowej, masłowej, pomidowa i ogórka na śmietanie, kompot

PODWIECZOREK:  Jabłko

 

WTOREK 18.11.2025

I i II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, chleb żytni, masło, wędlina, pomidor, herbata owocowa, galaretka;

Obiad: Zupa gulaszowa

Pierogi z serem i pieczarkami,  kompot agrestowy;                                               

PODWIECZOREK: Mus owocowy

 

 

ŚRODA  19.11.2025

I i II ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, ser żółty, papryka, herbata miętowa, biszkopt;

OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami

Gołąbki bez zawijania  w  sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i papryki, kompot;

PODWIECZOREK: Banan

 

CZWARTEK 20.11.2025

I i II ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, chałka, masło, miód, melisa, marchewka do chrupania;

OBIAD: Rosół z makaronem

Zrazy wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z buraczków, sok jabłkowy Kubuś;

PODWIECZOREK: Jabłko

 

PIĄTEK 21.11.2025

I i II ŚNIADANIE:   Chleb z kaszą gryczaną, wędlina, masło, ogórek, kakao, wafelek ryżowy z dżemem;

OBIAD: Zupa brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami;

Miruna z pieca, frytki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, kompot;

PODWIECZOREK: Gruszka

ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

17.11.-20.11.2025

Dzień Menu

Poniedziałek

17.11.2025

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem, zbielana;

Kotlet siekany z kurczaka  z mozzarellą, ryż, surówka z sałaty lodowej, masłowej, pomidora, ogórka na śmietanie, kompot;

Jabłko

 

Wtorek

18.11.2025

Obiad:  Zupa gulaszowa;

Pierogi z serem i pieczarkami, kompot agrestowy;

Ciasteczko owsiane                             

                                               

Środa

19.11.2025

OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami;

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidowowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i  papryki, kompot;

Banan

Czwartek

20.11.2025

OBIAD: Rosół z makaronem;

Zrazy wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z buraczków, woda;

Jabłko

Piątek

21.11.2025

OBIAD: Zupa brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami;

Miruna z pieca, frytki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, cebuli, natki pietruszki, kompot;

Gruszka

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2025-11-14 13:07:39
Ilość wyświetleń: 62350

Konkursy

Multitest, Alfik Matematyczny, Konkursy przedmiotowe org. przez KO
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej