JADŁOSPIS DLA
PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”
24.02-28.02.2025
Dzień | Menu |
Poniedziałek 24.02.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, wędlina, sałata lodowa, melisa, budyń OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana Pyzy z mięsem okraszone cebulką, kapusta zasmażana, cytrynada PODWIECZOREK: Mandarynka |
Wtorek 25.02.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, wędlina, papryka, herbata owocowa, jabłko OBIAD: Zupa rosół z makaronem Kotlet siekamy drobiowy z mozzrellą, ziemniaki, surówka z kapusty, marchewki, pory na jogurcie z majonezem, mięta |
Środa 26.02.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe na mleku, chleb graham, masło, wędlina, pomidor, herbata z cytryną, galaretka OBIAD: Zupa fasolowa Sznycel z indyka w sosie śmietanowym, ryż, surówka z buraczków, , kompot PODWIECZOREK: Pomarańcza |
Czwartek 27.02.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb IG, masło, pasztet – wyrób własny, papryka, inka, pączek OBIAD: Zupa krupnik na pęczaku Udko pieczone, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, cebulki, szczypiorku na jogurcie ze śmietaną, kompot PODWIECZOREK: Jabłko |
Piątek 28.02.2025 |
I i II ŚNIADANIE: Chleb dyniowy, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką na śmietanie, herbata owocowa, kiwi OBIAD:Zupa kalafiorowa zabielana Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta
JADŁOSPIS DLA KLAS I-VIII
24.02.-28.02.2025
Dzień | Menu |
Poniedziałek 24.02.2025 |
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana Pyzy z mięsem okraszone cebulką, kapusta zasmażana, woda Mandarynka |
Wtorek 25.02.2025 |
OBIAD:Zupa rosół z makaronem Kotlet siekamy drobiowy z mozzrellą, ziemniaki, surówka z kapusty, marchewki, pory na jogurcie z majonezem, soczek Actimel |
Środa 26.02.2025 |
OBIAD: Zupa fasolowa Sznycel z indyka w sosie śmietanowym, ryż, surówka z buraczków, , kompot Pomarańcza |
Czwartek 27.02.2025 |
OBIAD: Zupa krupnik na pęczaku Udko pieczone, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, cebulki, szczypiorku na jogurcie ze śmietaną, kompot Pączek |
Piątek 28.02.2025 |
OBIAD:Zupa kalafiorowa zabielana Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot Baton zbożowy
|
71-246 Szczecin
Tadeusza Zawadzkiego 75