Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS  DLA

PRZEDSZKOLAKÓW ORAZ KLAS „0”

15.04-19.04.2024

Dzień Menu

Poniedziałek

15.04.2024

I i II ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, krakowska, papryka, kakao, gruszka

OBIAD: Zupa krupnik

Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, kopru na śmietanie, kompot porzeczkowy

PODWIECZOREK: Jogurt

Wtorek

16.04.2024

I i II ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, wędlina, pomidor, mięta, marchewka do chrupania

OBIAD: Zupa gulaszowa

Pierogi z serem polane sosem jogurtowo-śmietanowym, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Banan

Środa

17.04.2024

I i II ŚNIADANIE: Manna na mleku, chleb razowy, masło, wędlina, sałata lodowa, herbata z cytryną, pomarańcza

OBIAD: Zupa kapuśniak

Pierś z kurczaka z pieca, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, rzodkiewki, marchewki, orzechów włoskich na jogurcie, kompot agrestowy

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z dżemem

Czwartek

18.04.2024

I i II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, chleb wiejski, masło, ser żółty, papryka, melisa, galaretka

OBIAD: Zupa brokułowa zabielana

Udko pieczone, ryż w curry, surówka z sałaty lodowej, pomidorów na oleju, woda, mineralna

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane

Piątek

19.04.2024

I i II ŚNIADANIE: Bagietka, almette, rzodkiewka, inka, kisiel z jabłkiem

OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana

Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot truskawkowy

PODWIECZOREK: Biszkopty

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, rozmaryn, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa, papryka, sól, tymianek, czosnek, imbir, estragon, cynamon,

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 

Informacje na temat składników potraw oraz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji pokarmowej znajdują się u intendenta

 

JADŁOSPIS  DLA KLAS I-VIII

15.04.-19.04.2024

Dzień Menu

Poniedziałek

15.04.2024

OBIAD: Zupa krupnik

Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, kopru na śmietanie, kompot porzeczkowy

Jogurt

Wtorek

16.04.2024

OBIAD: Zupa gulaszowa

Pierogi z serem polane sosem jogutrow-śmietanowym, kompot wieloowocowy

Banan

Środa

17.04.2024

OBIAD: Zupa kapuśniak

Pierś z kurczaka z pieca, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, rzodkiewki, marchewki, orzechów włoskich na jogurcie, kompot agrestowy

Pomarańcza

Czwartek

18.04.2024

OBIAD: upa brokułowa zabielana

Udko pieczone, ryż w curry, surówka z sałaty lodowej, pomidorów na oleju, woda, mineralna

Jabłko

Piątek

19.04.2024

OBIAD:Zupa jarzynowa zabielana

Pulpety rybne w sosie pomidorowym, makaron, ogórek kiszony, kompot truskawkowy

Mleko smakowe

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:01
Data edycji: 2024-04-15 10:14:59
Ilość wyświetleń: 42246

Konkursy

Orzeł Ortograficzny, SZKOLNY KONKURS RECYTATORSKI „ Spotkanie z poezją”
Więcej informacji

Integracja

Zajęcia adaptacyjne
Więcej informacji

Kalendarz

Komunikaty

Fluoryzacja, udział w Narodowym Programie Rozwoju Czytelnictwa
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej